Pay it forward (doorgeven)

augustus 16, 2009 at 7:09 pm Plaats een reactie

Een voor beeld van een intuïtieve vlinder: Ik lag gisterenavond op bed en ineens had ik “Pay it forward” in mijn hoofd. Ik wist dat dit niet zomaar in me op kwam. Het was een intuïtieve vlinder en het was de bedoeling dat ik er ook iets mee deed. Ik was er opgewonden door en sliep ’s nachts vrij onrustig. Ik was van plan om er de volgende dag op Internet naar te zoeken.
Die volgende dag is nu dus. Het meeste dat ik tegen kwam, wist ik al. Pay it forward is een film met Haley Joel Osment – Trevor McKinney in de hoofdrol.
Het verhaal: De jonge Trevor heeft een aan alcohol verslaafde moeder en krijgt een opmerkelijke nieuwe opdracht van z’n leraar maatschappijleer: bedenk een manier om de wereld te verbeteren. Trevor bedenkt een plan, waarbij iedereen een goede daad moet doen voor drie mensen, die dat op hun beurt ieder weer bij drie anderen moeten doen. Op het eerste gezicht lijkt het idee te mislukken, maar na een tijdje slaat het toch aan, wat een geweldige verandering teweeg brengt in de omgeving van Trevor.
De film is afgeleid van het boek Pay it forward.

Wat ik nog niet wist is dat er ook een Nederlandse versie is nl “Doorgeven”. Op de site kun je precies lezen wat doorgeven betekent.

Het principe in de film is als volgt: Je doet iets voor 3 mensen wat zij niet kunnen doen voor zichzelf. Je vraagt daar geen geld voor maar vraagt hen op hun beurt ook weer iets betekenisvols voor 3 anderen te doen en zij ook weer voor 3 anderen enz….

Ik wil dat graag doen voor 3 mensen in de vorm van “automatisch schrift”. Via mijn gids of die van jou, krijg ik informatie door die op dit moment op jou van toepassing is. Dat kunnen woorden zijn van steun, hoop, aanmoediging, vertrouwen, mededogen en er kunnen tips/adviezen doorgegeven worden.
De reden dat ik dit wil is omdat ik het hele idee achter Pay it forward/doorgeven heel interessant en spannend vind. Ik heb het idee dat op die manier positieve energie gaat stromen. Ik denk ook dat dat voor mij de reden is dat deze intuïtieve vlinder bij mij langs kwam fladderen. Energie kan ik heel goed gebruiken!

Het automatisch schrijven wil ik graag doen voor de eerste 3 mensen die zich aanmelden.
Het is natuurlijk wel fijn als dit mensen zijn die ook de intentie hebben iets voor 3 mensen te doen en het zo op hun beurt willen doorgeven. Het is geen verplichting!

Wil je dat ik voor je schrijf, stuur dan een mail naar: payitforward.doorgeven@gmail.com met daarin: voornaam, achternaam geboortedatum en evt een vraag. Deze gegevens komen alleen bij mij aan en zet ik dus niet op mijn blog. Het automatisch schrift is ook privé en geef ik natuurlijk alleen door aan diegene die zich heeft aangemeld.

Ik ben superbenieuwd en wacht gespannen op de aanmeldingen!!!

Advertenties

Entry filed under: automatisch schrift. Tags: , , .

Nick Vujicic voorbeelden van Pay it forward/ doorgeven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorieën

Twitter Ingrid Greitemann


%d bloggers liken dit: